Grå Revhaj

Hvalhaj

Hvidtippet Revhaj

Nursehaj

Sølvtippet Haj

Sorttippet Revhaj

Tigerhaj

Tyrehaj

Zebrahaj                        

 

              

 

                  

Hajerne i Thailand
af Lars Bindholt

Arter   Forside  Grå revhaj hvor?

GRÅ REVHAJ (Carcarhinus amblyrhynchos)


En ung Grå Revhaj ved Surin Øerne

For bare få år siden mange steder i verden en almindelig haj hvor der er dybere strømmende vand. I Thailand er den, som alle hajarter undtagen sorttippet revhaj og zebrahaj, meget sjælden. Det er en meget smuk muskuløs haj med samme form som Sølvtippet Haj og Sorttippet Revhaj, som den er nært beslægtet med. Ret bastant er den, og det sorte bånd bagest på halen, er et af de sikre kendetegn.
I Det Indiske Ocean og Rødehavet kan den udmærket have en lille hvid tip, men kun på den forreste rygfinne. Dette ses ikke i Stillehavet.
Ved Similan Øerne i Thailand kunne den ses en sjælden gang, for Chicken Hair Reef blev af og til besøgt af store Grå Revhajer. En lille gruppe helt unge Grå Revhajer kunne ses i nogle måneder på revet lige nord for Ø nr. 6. Bortset fra disse steder har jeg set Grå Revhaj ved Hin Daeng, Elephant Rock, Koh Born, Koh Tachai og Surin Øerne. Hvis man skal gøre sig håb om at se denne haj er det nok sydspidsen af Pachumba ved Surin og Hin Daeng syd for Phi Phi, man skal koncentrere sig om.

Det utrolige slagteri af hajer til, især kinesernes usmagelige finnesuppe, som foregår overalt i vore have, selv på de fjerneste øgrupper, har så godt som fjernet hajerne.

Størrelse: max 2,4 m.

Mere:

Endnu mere: