Grå Revhaj

Hvalhaj

Hvidtippet Revhaj

Nursehaj

Sølvtippet Haj

Sorttippet Revhaj

Tigerhaj

Tyrehaj

Zebrahaj                        

 

              

 

                  

Hajerne i Thailand
Af  Lars Bindholt

Arter   Forside  Tigerhaj hvor?

TIGERHAJ (Galeocerdo cuvier)

Det dårlige billede af en ung Tigerhaj ved Surin Øerne.

En haj udbredt i alle varmere have. Den er meget sjælden i thailandske vande. Findes her oftest i dybt køligere vand, hvor storvildtslystfiskere af og til fanger dem. Meget få dykkere har mødt en Tigerhaj i Thailand. I det hele taget haj som ses sjældent.
Jeg selv har været heldig at se Tigerhaj ved 3 lejligheder. Alle gange i Thailand. Første gang var det 2 unge 1,7 meter lange hajer med smukke sorte lodrette striber på siderne. De svømmede side ved side lige over sandbunden på kun 10 meter vand ved Surin Øerne. Jeg lå i overfladen med snorkelgrej på, og begge hajer begyndte at svømme væk, da jeg dykkede ned for at se nærmere på dem. 
Jeg ved at billedet, som det lykkedes mig at tage er meget dårligt. Det er det bedste af 3, men det var vigtigt for mig at kunne bevise overfor mine skeptiske kolleger, at det virkelig drejede sig om Tigerhaj. Prøv at se den runde snude og de sorte striber på kroppen. Små kendetegn som dette og svømmemåden er ting, som fortæller en, at her er der noget andet end de sædvanlige Hvidtipper.
11 måndere senere på nøjagtig samme sted, kom en Tigerhaj på samme størrelse langsomt svømmende nær bunden. Så snart jeg dykkede ned mod den, vendte den om og svømmede hurtigt sin vej. 
I nogle egne af verden kan Tigerhajen være farlig, og den har med sikkerhed dræbt adskillige mennesker.
Tigerhajen lever af fisk, havskildpadder og i virkeligheden alt slags organisk, ja nogle gange uorganisk, materiale.

Størrelse: max 5,5 m.

Mere: