Grå Revhaj

Hvalhaj

Hvidtippet Revhaj

Nursehaj

Sølvtippet Haj

Sorttippet Revhaj

Tigerhaj

Tyrehaj

Zebrahaj                        

 

              

 

                  

Hajerne i Thailand
By Lars Bindholt

Arter   Forside   Hvidtippet revhaj hvor?

HVIDTIPPET REVHAJ (Trienodon obesus)

En mindre Hvidtippet Revhaj. Her på Burma Banks.

Det er nok den haj som oftest ses af dykkere, selvom det efterhånden er sjældent i Thailand. Desværre er også denne haj gået betydeligt ned i antal. I 80'erne var lyden af ankerkæden, når en båd kastede anker ved Similans, nok til at nogle hvidtipper ville svømme rundt når dykkerne hoppede i vandet. I dag skal man være heldig for at se en.

En meget slank haj med hvide finnespidser på rygfinnerne og den øverste haleflig. Hvis man ser en haj hvilende på sandbunden, vil det sandsynligvis være en Hvidtippet Revhaj. De 2 andre almindelige hajer, som også er i stand til dette, er Zebrahajen og Grå Nursehaj. Hvidtippet Revhaj kan også, som den Grå Nursehaj, finde på at gemme sig i mindre huler og klippesprækker. I thailandske vande finder man den normalt dybere nede end 20 meter, men jeg har set den så lavt som 3 meter fra overfladen. Den er noget sky og vil normalt forsvinde kort efter, at dykkerne har opdaget den. Det er en nataktiv haj, hvis grønne øjne nogle gange kan ses reflektere lyset fra dykkerlygten.
I Thailand ved Similan Øerne, er det bedste sted at se Hvidtippet Revhaj ved Elephant Rock. Stonehenge plejede før i tiden også at være et godt sted.

Størrelse: max 1,8 m.

Mere: